Home
Dobro došli na našu web Prezentaciju

Одржана 90. седница Општинског већа

 90 Sednica Opstinskog veca u ZagubiciOбиман Дневни ред са више од 60. тачака, са допунама, био је саставни део 90. седнице Општинског већа општине Жагубица, одржане у петак, 02. марта.

Све одлуке донешене су једногласно, а пред одборницима Скупштине општине Жагубица на наредном заседању, наћи ће се: Предлог Одлуке о јавном задуживању општине Жагубица, Одлука о изменама и допунама одлуке о буџету општине Жагубица за 2018. годину, Предлог Одлуке о комуналним  делатностима, Предлог Одлуке о измени Одлуке о максималном броју запослених на неодређено време у систему локалне самоуправе општине Жагубица за 2017. годину, Предлог Одлуке о правилима кућног реда у стамбеним зградама на територији општине Жагубица, Предлог Одлуке о утврђивању минималне накнаде за одржавање зарада и накнаде зарада принудног управникау стамбеним зградама на територији општине Жагубица, Извештај о раду Општинске управе општине Жагубица за 2017. годину, Предлог Одлуке о вршењу екстерне ревизије завршног рачуна буџета  пштине Жагубица за 2017. годину, Захтев Канцеларије за пољопривреду општине Жагубица за субвенције, Извештај о раду  КПЦ“Јован Шербановић„ Жагубица за 2017. годину, План рада КПЦ“Јован Шербановић„ Жагубица за 2018. годину, Извештај о раду  „Завичајног музеја Хомоља“ Жагубица за 2017. годину, План рада „Завичајног музеја Хомоља“ Жагубица за 2018. годину, Извештај о раду Туристичке организације Жагубица за 2017.годину, Одлука Надзорног одбора ЈП за планирање о преносу основних средстава-објеката и земљиштa, Одлука Надзорног одбора о усвајању програма 1, 2, и 3. ЈП за планирање и управљање пројектима општине Жагубица за 2018. и завршни Извештај о функционисању система одбране од града.

Седницом Општинског већа председавао је заменик председника општине Жагубица Предраг Ивковић.


comments
 

На снази Одлука о комуналним делатностима

 Odluka o komunalnim delatnostima 2018

У време зимског периода и снежних падавина у општини Жагубица на снази је и Одлука о комуналним делатностима.

Овом одлуком, по речима  Драгице Ерић -Цапић, комуналног  инспектора, прописане су и одредбе чишћења снега и леда са Јавних површина и уклањање леденица, те је упутила апел свим физичким и правним лицима да посао обављају савесно.

Одлуком о комуналним делатностима прописано је да су за чишћење снега , леда и леденица са објеката одговорна физичка и правна лица којима су те површине поверене на управљање, коришћење или одржавање, а у случају да снег не буде уклоњен на време, предвиђене су високе казне.  


comments
 

 Turnir u sahu prvi u 2018Брзопотезни турнир Српске лиге у шаху, одржан је у недељу, 25. фебруара у Жагубици.


Први турнир у 2018. години, који је означио и почетак припрема шахиста из општине Жагубица за текућу сезону окупио је 24 играча.

Материјалну и логистичку подршку, како је навео Зоран Керић,председник Шаховског клуба „Врело“ , у највећој мери пружа локално руководство чији представници готово на сваком турниру и лично подржавају играче.

Брзопотезни турнир, први у 2018. години, завршен је фер и коректно, а победник је Зоран Дешић.


comments
 

 Lovacko udruzenje u ZagubiciВећ  десетак година Ловачко удружење „Јован Шербановић“ из општине Жагубица, са више или мање успеха, покушава да развије ловни туризам.

  Како време одмиче, њихов труд доноси и своје плодове, посебно током ове ловне сезоне где су ловци из иностранства имали чак два улова на вука, што је по речима Бранислава Живковића, председника удруужења,  велика сатисфакција и мотив за рад. 

Истичући да је веома тешко бавити се ловним туризмом у средини која је неразвијена и налази се далеко од аутопута и већих туристичких центара, Живковић је самим тим и потврдио чињеницу да је веома напорно да се на једну овакву дестинацију, привуку и клијенти. Посебно им је драго, како истиче, што се ловци из иностранства опредељују за Хомоље, а још драже што на јако неприступачним теренима имају и улов.

Свакако  да иза овако позитивних резултата стоји огроман труд и рад запослених у Ловачком удружењу „Јован Шербановић“, каои велика подршка локалног руководства.  Сезона лова на вука је у току, а у наредноим периоду очекује се долазак ловаца из Мађарске и по први пут из Шведске.


comments
 

Turisticka organizacija Zagubica na Sajmu turizma u beogradu 2018Јубиларни 40. Међународни Сајам туризма, завршен је у недељу, 25. фебруара у Београду.

Једна од најуспешнијих манифестација у земљи и региону окупила је излагаче из земље и света, а могле су се видети и богате понуде туристичких агенција, савеза и организација, хотела и туристичких центара. Потенцијале и понуду Хомоља представила је традиционално и ове године Туристичка организација општине Жагубица, а штанд је сва четири дана био веома посећен.

Своје импресије изразили су председник Скупштине општине ЖагубицаОливера Пауљескић и помоћник председника општине Жагубица Душан Милосављевић, који су са сарадницима посетили штанд, посебно истичући циљеве самог доласка на Сајам.

Штанд Туристичке организације је поред осталих уважених гостију посетио и председник општине Петровац на Млави Душко Нединић.

Локално руководство општине Жагубица обезбедило је грађанима бесплатан одлазак на Сајам, а анкета, коју је спровела локална телевизија "Хомоље" Жагубица, показала је њихово задовољство.

Директор Туристичке организације општине Жагубица Владан Лазић, захвалио је Ловачком Удружењу „Јован Шербановић“ из Жагубице и гостима - ловцима из Словачке и из Скандинавских земања, Техничкој школи Жагубица, Удружењу жена „Етно даме” и локалном руководству, који су учешћем и посетом, обогатили простор Туристичке организације на сајму.

Лазић је такође истакао, да без помоћи локалне самоуправе општине Жагубица, учешће на Сајму не би било оствариво.


comments
 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 Sledeća > Kraj >>

Strana 4 od 6