Home Jašar Ahmedovski

Jašar Ahmedovski

Iz Vikipedije, slobodne enciklopedije
        
Jašar Ahmedovski
Jašar Ahmedovski.jpg
Jašar Ahmedovski
Osnovne informacije
Datum rođenja(1964-12-22)22. decembar 1964.(53 god.)
Mesto rođenjaPrilep, SR Makedonija
 SFRJ

Jašar Ahmedovski (Prilep, SR Makedonija, 22. decembar 1964) makedonsko-srpski je pevač.


Biografija

Jašar Ahmedovski rođen je 22. decembra 1964. godine u Prilepu, pevačku karijeru je počeo pesmama „Svako svome mora da se vraća“ i „Sudbina je moja u rukama njenim“ 1980. godine. Prvi album „Jednoj ženi za sećanje dugo“ izdaje 1982. godine za Jugodisk i postaje popularan širom bivše Jugoslavije. Neke od njegovih najpoznatijih pesama su: „Koja žena prokle mene“, „Jednoj ženi za sećanje dugo“, „Ti pripadaš samo meni“, „Dečak zaljubljeni“, „Jagnje moje malo“, „Kad sveća dogori“, „Moj bagreme beli“, „Ništa vreme promenilo nije“ i druge.

Jašarev kum je vlasnik Grand produkcije Saša Popović.[1] Mlađi Jašarov brat, Ipče Ahmedovski takođe pevač je stradao u saobraćajnoj nesreći 1994. godine. Njemu je Jašar posvetio pesmu „Tamo si ti“. Oženjen je Snežanom sa kojom živi u Beogradu.

Diskografija

  • Za srca zaljubljena (1983)
  • Jednoj ženi za sećanje dugo (1984)
  • Mnogo si me usrećila (1984)
  • Dečak zaljubljeni (1986)
  • Pomiri me sa najdražom (1986)
  • Žena moje mladosti (1987)
  • Zabraniću suzama (1989)
  • Zarobi me (1991)
  • Dobar momak (1993)
  • Kad sveća dogori (1995)
  • Moj bagreme beli (1996)
  • A oko mene ženski svet (1997)
  • Venčajte me sa njenom lepotom (1999)
  • Ne bilo mi što mi majka misli (2000)
  • Koja žena prokle mene (2002)
  • Malo ljubav, malo greh (2005)
  • Idi, sve je gotovo (2007)
  • Ništa vreme promenilo nije (2010)
  • Drugog ona voli (2010)
  • Na njenu će dušu sve (2012)

Festivali

  • 1984. MESAM - Ceo grad je plakao za nama
  • 1989. MESAM - Zabraniću suzama
comments