PDF Štampa El. pošta
Napisao Administrator   
petak, 16 februar 2018 19:00

Jaar Ahmedovski

Iz Vikipedije, slobodne enciklopedije
        
Jaar Ahmedovski
Jaar Ahmedovski.jpg
Jaar Ahmedovski
Osnovne informacije
Datum ro?enja(1964-12-22)22. decembar 1964.?(53 god.)
Mesto ro?enjaPrilep, SR Makedonija
? SFRJ

Jaar Ahmedovski (Prilep, SR Makedonija, 22. decembar 1964) makedonsko-srpski je peva?.


Biografija

Jaar Ahmedovski ro?en je 22. decembra 1964. godine u Prilepu, peva?ku karijeru je po?eo pesmama Svako svome mora da se vra?a i Sudbina je moja u rukama njenim 1980. godine. Prvi album Jednoj eni za se?anje dugo izdaje 1982. godine za Jugodisk i postaje popularan irom bive Jugoslavije. Neke od njegovih najpoznatijih pesama su: Koja ena prokle mene, Jednoj eni za se?anje dugo, Ti pripada samo meni, De?ak zaljubljeni, Jagnje moje malo, Kad sve?a dogori, Moj bagreme beli, Nita vreme promenilo nije i druge.

Jaarev kum je vlasnik Grand produkcije Saa Popovi?.[1] Mla?i Jaarov brat, Ip?e Ahmedovski tako?e peva? je stradao u saobra?ajnoj nesre?i 1994. godine. Njemu je Jaar posvetio pesmu Tamo si ti. Oenjen je Sneanom sa kojom ivi u Beogradu.

Diskografija

  • Za srca zaljubljena (1983)
  • Jednoj eni za se?anje dugo (1984)
  • Mnogo si me usre?ila (1984)
  • De?ak zaljubljeni (1986)
  • Pomiri me sa najdraom (1986)
  • ena moje mladosti (1987)
  • Zabrani?u suzama (1989)
  • Zarobi me (1991)
  • Dobar momak (1993)
  • Kad sve?a dogori (1995)
  • Moj bagreme beli (1996)
  • A oko mene enski svet (1997)
  • Ven?ajte me sa njenom lepotom (1999)
  • Ne bilo mi to mi majka misli (2000)
  • Koja ena prokle mene (2002)
  • Malo ljubav, malo greh (2005)
  • Idi, sve je gotovo (2007)
  • Nita vreme promenilo nije (2010)
  • Drugog ona voli (2010)
  • Na njenu ?e duu sve (2012)

Festivali

  • 1984. MESAM - Ceo grad je plakao za nama
  • 1989. MESAM - Zabrani?u suzama
comments