Login Form  

   

Ko je Online  

Ko je na mreži: 18 gostiju i nema prijavljenih članova

   

Statistics  

Operativni sistem
Linux m
PHP
7.2.27
MySQLi
5.5.5-10.2.31-MariaDB-cll-lve
Vreme
08:14
Keširanje
Onemogućen
GZIP
Onemogućen
Posetioci
7
Članci
72
Broj pregleda članaka
58443
   

Mitar Miric

Detalji

Mitar Mirić

Из Википедије, слободне енциклопедије
        
Mitar Mirić

Puno imeMitar Mirić
Datum rođenja16. januar 1957.
Mesto rođenjaBogutovo Selo kod Ugljevika, NR Bosna i Hercegovina, FNRJ
Aktivni period1975—
Zanimanjepjevač
Žanr(ovi)pop-folk, folk

Mitar Mirić (Bogutovo Selo kod Ugljevika, 16. januar 1957) srpski je pjevač novokomponovane narodne muzike, kao i tradicionalnih pjesama.




Muzička karijera

Prvu singl-ploču snimio je 1975. godine za sarajevski Diskoton,[1] gdje se kao autori pojavljuju velikani sevdalinke Zaim Imamović i Ismet Alajbegović Šerbo. Krajem sedamdesetih godina otkrivaju ga čelni ljudi izdavačke kuće Diskos (Aleksandrovac). Mitar je od 1979. do 1997. sarađivao sa Novicom Uroševićem, koji mu je komponovao gotovo sve pjesme izdate na tim albumima. Pobjeđuje na čuvenom festivalu narodne muzike Ilidža 1979. i 1980. godine, od kada njegova popularnost raste. Vrhunac dostiže izdavši albume „Dobro jutro, rekoh zori”, „U svanuće ne idem do kuće”, „Sve su iste osim tebe”, „Živela ljubav”, koji su prodati u milionskim tiražima i višestruko nagrađivani dijamantskim pločama. Od 1979. do 1984. sarađivao je i sa Branimirom Đokićem, koji ga je sa svojim ansamblom pratio na svim albumima u tom periodu. Takođe, aktivno je sarađivao sa poznatim kompozitorima kao što su Rade Vučković, Ljubo Kešelj, Dragan Aleksandrić, Dragan Brajović Braja, Marina Tucaković, Pera Stokanović. Tokom dugogodišnje karijere nagrađen je brojnim priznanjima i decenijama je jedan od najpopularnijih pjevača narodne muzike.[2] Svoj posljednji album izdaje 2016. godine za Grand produkciju, pod nazivom Pametnica, koji sadrži 10 novih pjesama.[3]

Diskografija

  • 1979 — Okreni se, ne okrenula se
  • 1980 — Voli me danas više nego juče
  • 1981 — Hoću mesto u tvom srcu
  • 1982 — Dobro jutro, rekoh zori
  • 1983 — U svanuće ne idem do kuće
  • 1984 — Sve su iste osim tebe
  • 1984 — Živela ljubav
  • 1986 — Ne diraj čoveka za stolom
  • 1987 — Ako umrem da mi žao nije
  • 1988 — Dajte mi da živim
  • 1989 — Ne može nam niko ništa
  • 1990 — Duša od čoveka
  • 1992 — Nepopravljiv
  • 1993 — Bog je poslao ženu
  • 1995 — Dotakni me
  • 1996 — Čudotvorac
  • 1997 — Ja ne živim ovde
  • 1998 — Pustolov
  • 2000 — Samo kaži
  • 2002 — Nekad sam i ja voleo
  • 2003 — Pomirenje
  • 2006 — Neka puca
  • 2009 — Ličiš na sve moje bivše
  • 2011 — Nemoj da mi brojiš bore
  • 2016 — Pametnica
  • Diskografija Mitra Mirića na sajtu Discogs

Festivali

  • 1979. Ilidža — Poslednja stranica
  • 1980. Ilidža — Dobra stara Baščaršijo
  • 1980. Ilidža — Umreću bez tebe nevero moja (prva nagrada publike)
  • 1984. MESAM — Živela ljubav
   
   

Broj Poseta  

83089
DanasDanas10
JučeJuče26
Ove NedeljeOve Nedelje35
Ovaj MesecOvaj Mesec757
Ukupno do SadaUkupno do Sada83089
34.239.151.158
US
UNITED STATES
US

This page uses the IP-to-Country Database provided by WebHosting.Info (http://www.webhosting.info), available from http://ip-to-country.webhosting.info

   

Stream Statistika  

   

Kursna Lista  

   
   

Sport  

   
   
   
   

Vreme Beograd  

   

Vreme Beč  

   
© ALLROUNDER